V dueli slovenských kanonierov iba asistencie, úspešnejší Hossa

10.03.2012 Celý región

New York 10. marca (TASR) - Súboj dvoch slovenských útočníkov v zámorskej NHL sa v noci na sobotu skončil úspešnejšie pre Mariána Hossu, ktorého Chicago si poradilo s New Yorkom Rangers s Mariánom Gáboríkom 4:3. Ani jednému zo Slovákov sa nepodarilo presadiť strelecky, no obaja bodovali - Hossa si pripísal dve a Gáborík jednu gólovú asistenciu.

Pittsburgh si poradil s Floridou síce až po nájazdoch 2:1, no vďaka úspešným sólam Jamesa Neala a Jevgenija Malkina v rozstrele predĺžil víťaznú šnúru už na osem zápasov v rade. Brankár Marc-Andre Fleury si pripísal už 36. víťazstvo v sezóne, viac má iba nashvillský Pekka Rinne (37). Hosťujúci Tomáš Kopecký zaznamenal iba jednu neúspešnú strelu.

Los Angeles bojujúci o poslednú postupovú pozíciu v Západnej konferencii mal blízko k bodom v Detroite, kde viedol ešte štyri minúty pred koncom 3:2. Valtteri Filppula a Darren Helm ale do záverečnej sirény otočili stav v prospech domácich Red Wings.

výsledky: Pittsburgh - Florida 2:1 pp a sn, Detroit - Los Angeles 4:3, Chicago - NY Rangers 4:3 /Hossa 0+2 - Gáborík 0+1/, Calgary - Winnipeg 5:3
 

Vyberte región